Committed to Jeugd

'Jeugd heeft de toekomst'
Golfschool André Jeurissen heeft in samenwerking met de jeugdcommissie en de jeugdcoaches een compleet jeugdprogramma samengesteld volgens het NGF-programma 'Committed to Jeugd'. Binnen het programma worden diverse wedstrijden, golflessen en andere activiteiten aangeboden.
Neem hier een kijkje bij de golflessen op Golfbaan Welschap!

Voor wie zijn de jeugdlessen?

Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen bij ons komen golfen. Omdat golfen met vriendjes en vriendinnetjes in dezelfde leeftijdscategorie veel leuker is, hebben wij verschillende categorieën:
- FUNdamentals 6 – 9 jaar
- Learn to Play 9 – 12 jaar
- Train to Play 12 – 16 jaar
- Train to Compete 16 – 23 jaar
- Active for Life – alle leeftijden
Waar de lessen bij jongste vooral gericht zullen zijn op spel met lichte en kleurrijke materialen , zullen de lessen voor de oudere jeugd gericht zijn op specifieke vaardigheden, talent, plezier & sociale omgeving.

Pinky systeem

Voor beginnende golfers zijn de holes op Golfbaan Welschap vaak uitdagend lang, voor de jongere jeugd met oefenpermissie lijken ze oneindig. Omdat zij nog niet zo ver slaan, kan het plezier in het spel hierdoor afzwakken. In 2007 heeft de jeugdcommissie, samen met de begeleiders van de flights, gekeken welke afstanden eerlijk waren voor de jeugd. De begeleider nam een pluche pinguïn mee en prikte deze op een bepaalde afstand van de hole in de grond om zo een speciale kinderafslagplaats te markeren. Deze pinguïn werd door de jeugd “Pinky” genoemd.

Als men van de golfprofessional een oefenpermissie heeft gekregen, mag men meedoen aan de 9 holes wedstrijden die de jeugdcommissie organiseert. De eerste wedstrijd wordt altijd vanaf de gele Pinky tee gespeeld, vervolgens werkt men verder aan de Pinky handicap.

Haal je van de gele Pinky tee 18 punten of meer, dan krijg je je Gele Pinky Handicap en speel je de volgende wedstrijd van de rode Pinky tee.
Haal je van de rode Pinky tee 18 punten of meer, dan krijg je je Rode Pinky handicap en speel je de volgende wedstrijd van de groene Pinky tee.
Haal je van de groene Pinky tee 18 punten of meer, dan krijg je je Groene Pinky Handicap en speel je de volgende wedstrijd van de rabbit tee.

Lesprogramma

Het programma bestaat uit tweemaal 9 golflessen met de golfprofessional en/of jeugdcoach, verdeeld over tweemaal een half jaar. De golflessen duren 1,5 uur, verdeeld in 3 blokken van een half uur. Twee lesblokken worden verzorgd door de golfprofessional en één oefenblok wordt verzorgd door de jeugdcoach.
Deze lessen zullen plaatsvinden op de zondagochtend en/of -middag.

Klik hier voor het jaaroverzicht van de jeugd.

Kosten 2018

€ 130,00 per half jaar jeugdtrainingen
€ 20,00 per jaar, lidmaatschap Golfclub Welschap
Men mag deelnemen aan clubwedstrijden, regiowedstrijden en jeugdkampioenschappen.

Speelrecht t.b.v. wedstrijden en vrij golfen na behalen label PAR:
- Speelrecht Jeugd, leeftijd 12 t|m 16 jaar € 195,00
- Speelrecht Jeugd, leeftijd 17 t|m 20 jaar € 295,00
- Speelrecht Jeugd, leeftijd t|m 11 jaar € 95,00
Leeftijd op 1 januari 2018 is bepalend voor het type Speelrecht voor het jaar 2018

Voor meer informatie over het speelrecht & de clubbijdrage kun je contact opnemen met de receptie van Golfbaan Welschap 040-251 57 97 of receptie@golfbaanwelschap.nl.

RAAK!

Wij nemen deel aan RAAK! Kinderen met een RAAK! golfpasje mogen gratis gebruik maken van onze oefenfaciliteiten.
Kijk voor meer informatie op www.golfraak.nl

Familievoordeel

Golf is ontzettend leuk en wij denken dat dit alleen nog maar leuker wordt wanneer je dit samen met je hele familie kunt spelen. Samen oefenen, de baan in, lol hebben en gezellig genieten van een hapje & een drankje.

Om familiegolf te stimuleren hanteren wij “Familievoordeel” speciaal voor ouders & grootouders die samen met hun eigen [klein]kinderen gaan golfen op Golfbaan Welschap.

Wanneer opa, oma, vader of moeder abonnementhouder is van Golfbaan Welschap, krijgen alle kinderen 25% korting op hun jeugdabonnement. Wanneer vader én moeder beide abonnementhouder zijn, krijgen alle kinderen 50% korting op hun jeugdabonnement!
* Deze korting wordt verrekend op de NGF kaart

Wij hebben family tees!

U kunt voortaan, indien gewenst, vanaf de oranje tees een qualifying kaart lopen! Beginnende golfers zullen hier met veel plezier hun 'eerste' golfrondes kunnen lopen. Momenteel zijn we ook bezig met paarse en blauwe 'family' tees, speciaal voor de allerjongsten onder ons, zodat u samen met uw kind of kleinkind een ronde kan golfen. Bij de receptiebalie hebben we scorekaartjes voor deze tees.

Back to top